esthonianangel

Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Grekisk Delikatesspanna

Av Stevie - 16 januari 2012 03:30

 


Ingredienser: 

(6 portioner) 
2 fläskfiléer (cirka 1 kg) 
1,8 kg potatis, i klyftor 
1 röd paprika, strimlad 
1 gul paprika, strimlad 
1 gul lök, strimlad 
3 tomater, skivade 
1 burk fetaost i kuber 

Marinad till fläskfilén:
 
3-4 pressade vitlöksklyftor 
1-1 1/2 dl olivolja 
1-1 1/2 tsk sambal olek 
2 msk soja 

Kall sås:
 
4 dl turkisk yoghurt 
4 msk majonnäs 
2 pressade vitlöksklyftor 
2 tsk italiensk salladskrydda 
lite pressad lime 


SÅ GÖR DU:
Strimla fläskfiléerna. Blanda ihop marinaden och lägg ner köttet. Ställ i kylskåp 
och låt marinera över natt. Smörj en långpanna och lägg i potatisklyftorna (ska 
täcka botten).
 Salta och ställ in potatisen i ugnen, 220 grader, i 10-15 minuter
Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika 
i strimlor och 1 gul lök i strimlor. Överst lägger du skivade tomater och en burk 
fetaost i små kuber. Sätt in i ugnen igen, ca 35-40 minuter. Blanda ihop den 
kalla såsen och bjud den tillsammans med en vanlig sallad till delikatesspannan.

Hittade detta recept HÄR hos Therese

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stevie - 25 december 2013 00:00

    

Av Stevie - 24 december 2013 00:00


                     

Av Stevie - 23 december 2013 00:00

         

Av Stevie - 22 december 2013 00:00

                 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards