Senaste inläggen
Hittade detta delikata recept HÄR,
och föreslår att Du tar en titt på andra gotter som de har!
Kul att göra med barnen eller barnbarnen,
och mysigt att mumsa på vid "Fredagsmys"
eller möjligen ha som "Lördags Godis".
Supergott och enkelt recept på godis. En favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
200 g choklad ger ca 65 st
Laktosfritt - Ta mörk choklad som är laktosfri.
Glutenfritt
Vegetariskt
Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 3 dl ris per 50 g choklad ungefär.
Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.
Tänk att det har gått ett helt år,
och om mindre än 24 timmar skriver vi år "2013".
Det har hänt mycket under året som gått,
av både bra och dåligt slag!
Tiden springer iväg,
och vi följer med den av bara farten.
Nyss var man en finnig tonåring,
nu är jag en finnig gubbe som blir 52 år i Maj,
men än är det några dagar dit förståss.
Jag önskar och hoppas att min familj och alla mina vänner
kommer att få ett gott 2013 och att de får vara friska.
Jag hoppas naturligtvis också att Världen omkring oss
skall bli en vackrare värld där vi alla lever i tillsammans,
både människor, hav, natur och alla vackra djur!
Men ännu är det som sagt några timmar kvar,
av det år som vi kallar "2012".
Detta underbara recept hittade jag hos Eva (HÄR),
gör ett besök hos henne Du också och läs mer trevligheter!
DRÖMKAFFE
Till ca 5 kaffekoppar.
1 l mjölk 1 msk kakao
2 msk strösocker
1 krm kardemumma
1 krm kanel
2 msk frystorkat kaffe
Garnering och smaktopp
2 dl vispgrädde
50 g riven mandelmassa
flisad blockchoklad eller kakao till topping
Vispa grädden hårt och rör i mandelmassan
Koka upp mjölken
Blanda kakao, socker, kanel, kardemumma och kaffepulver.
Lägg 2-3 tsk av blandningen i koppen och häll över mjölken och rör om.
Lägg på en rejäl klick av mandelmassegrädden
Toppa med flisad blockchoklad eller kakao.
Den vackra mössan som "Lillemand" har på bilden ovan,
fick jag (Vi) från "Tomtan" soms förskotts Julklapp.
Den är både varm & go och så värmer den kalla öron.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|