Heta smakrika Champinjoner!
Goda som dom är, eller som tillbehör!
500 g färsta Champinjoner
1-2 Röda chilifrukter
1-2msk finhackad, färsk Ingefära
2 pressade Vitlöksklyftor
1 hackad Gul lök
Ca 1krm Gurkmeja
Pressad Citron
Salt
Olivolja
Börja med att fräsa löken i olivolja, på medelvärme, tills den blir brun. Ha sedan i chilin, ingefäran och vitlöken. Låt det hela steka en stund till. Tillsätt gurkmeja, skivade champinjoner och strö över salt. Fräs på låg värme tills svampen blivit ordentligt brynt, cirka femton minuter.
Pressa över lite citron.
Stevie’s tips:
Man kan också välja att ha bort vitlöken, och göra en vitlöksdressing som man har till istället.
Till vitlöksdressingen behöver Du ca 300 ml Filmjölk (ej lettfil då den är för tunn),
2-3 stora vitlöks klyfftor,
1 km salt och eventuellt pappar(det är en smaksak).