esthonianangel

Alla inlägg den 18 juli 2011

Av Stevie - 18 juli 2011 03:30

Denna veckan har jag egentligen inget riktigt Recept, utan mer ett litet tips till alla Pasta fantaster. Som Ni alla vet så finns det olika namn och former på pasta, som t.ex.spaghetti, penne, makaroner o.s.v

 För alla de som har barn kan det vara kul att ha olika slags pasta ett skifta med, för barnens skull vilket även gäller tillbehören. Köttbullar, korv och köttfärs sås brukar vara de vanligaste, men själva föredrar jag vanlig hederlig Heinz ketchup faktiskt, om jag ska ha pasta.

  

Många gånger har man lite pasta kvar i varje förpackning, om man brukar skifta sort till måltiderna. Mitt tips, som också roar barnen, är att man kokar all överbliven pasta i de olika förpackningarna på en och samma gång. Börja med den som har längst koktid, t.ex 12 minuter, ta sedan den som har näst längst, ex. 8 minuter, och så vidare. Ha gärna en buljongtärning i vattnet, för att pastan inte ska klibba samman, och koka det en halv till en minut kortare tid, än vad förpackningen anvisar. Slå pastan i färdigkokta pastan i ett durkslag och skölj snabbt under kallt vatten, och skaka av durkslaget. Ta lite smör (ej olja) i kastrullen och slå i pastan igen, och rör runt så smöret fördelas över det hela.


Lägg upp pastan på tallrikar, och Vips så har Du pastasallad.  Enkelt va?! Nu kanske Du tänker att det inte är en sallad, eftersom en sådan har olika ingredienser. Men det har Du ju, då det är olika slags pasta. Men bara pastan i sig själva är ganska så torr, trotts mat fettet. Någonting som gör det hela ännu godare är knaperstekt bacon, som man smular ner i kastrullen, och rör om innan servering, och låter var och en ta lite Heinz ketchup på vid servering. Man kan ta Felix ketchup också naturligtvis, men jag föredrar Heinz då den har lite kryddigare smak.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards