esthonianangel

Direktlänk till inlägg 25 juli 2011

Baconlindad Kycklingfilé och Baconlindad Fläskfilé

Av Stevie - 25 juli 2011 03:30

En enkel rätt att laga, speciellt om man är två som hjälps åt. 


Servera baconlindad kycklingfilé med kokt eller pressad potatis.
Gillar man baconlindade maträtter bör man även testa 

baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad(se recept nedan)

Utskriftsvänlig version


Baconlindad Kycklingfilé med Vinsås

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 färska timjankvistar
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 12 schalottenlökar
  • 200 g färska champinjoner
  • 4 skivor bacon
  • Vinsås
  • 3 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl rött vin
  • ¾ dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 färska timjankvistar
  • 1 msk idealmjöl
  • Servera med
  • kokt eller pressad potatis

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Skala schalottenlöken och dela de största i två delar.
  4. Bryn schalottenlöken i smör i 5 minuter. Skaka pannan då och då.
  5. Lägg löken i en ugnssäker form.
  6. Dela varje champinjon i 4 identiska bitar.
  7. Fräs i smör tills de fått lite färg. Salta. Rör om då och då. Lägg över i formen med löken.
  8. Putsa kycklingfiléerna lägg på en timjankvist och slå runt en baconskiva. Salta och peppra.
  9. Bryn ordenligt på båda sidor.
  10. Lägg filéerna i formen med lök och champinjoner.
  11. Ställ formen i mitten av ugnen.
  12. Ugnsstek tills kycklingen har en innertemperatur på 68 grader. Det tar 20-25 minuter.
  13. Vinsås: Skiva baconet.
  14. Skala och skär löken i små tärningar.
  15. Fräs bacon och lök i en kastrull på medelgod värme i några minuter under omrörning.
  16. Pressa över vitlöken och rör om.
  17. Tillsätt rött vin, vatten, koncentrerad kycklingfond, tomatpuré, soja och färsk timjan.
  18. Låt såsen sjuda på svag värme under lock 25-30 minuter.
  19. Sila ner såsen i en ny kastrull.
  20. Tillsätt idealmjöl och rör om. Koka upp.


Ingredienser (4 portioner)

  • 700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
  • 1 paket skivad bacon
  • salt
  • svartpeppar
  • Mozzarellasallad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • ½ dl strimlad färsk basilika
  • 10-15 skivade cocktailtomater
  • 3 mozzarellaostar
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skiva mozzarella i skivor. Blanda mozzarella, crème fraîche med örter och lök. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Låt stå i minst 30 minuter.
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna,
  3. Dela fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filéstubbe och platta till den lite lätt. Salta och peppra. Stek ca 5-7 minuter på varje sida.
  4. Servera salladen med den baconlindade fläskfilén. Strö över pinjenötterna.

Utskriftsvänlig version






 
 
Vicke

Vicke

25 juli 2011 09:53

det kanske man ska prova, ha en fin dag nu

http://samhalletifokus.bloggplatsen.se

Stevie

25 juli 2011 10:03

Ja visst låter det smaskigt!
:)

 
Ama de casa

Ama de casa

25 juli 2011 12:26

Baconinlindad mat är verkligen jättegott!
:-)

http://amacasa.wordpress.com

Stevie

25 juli 2011 12:56

Tycker jag också,
det är Mumma för gummen!
:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stevie - 25 december 2013 00:00

    

Av Stevie - 24 december 2013 00:00


                     

Av Stevie - 23 december 2013 00:00

         

Av Stevie - 22 december 2013 00:00

                 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards